Shopping i Barcelona

shopping-barcelona

 

När det handlar om shopping i Europa tänker många direkt på Paris eller Milano. Men en av de mest intressanta och unika shopping-upplevelserna på den gamla kontinenten återfinns mitt i Spaniens hjärta, Barcelona. I staden blandas kvartersbutiker med vanliga affärer samt märkesbutiker. De flesta ligger i stadskärnan vilket ger shoppingen en väldigt kosmopolitisk atmosfär. Här kommer en lista på några av Barcelonas mest representativa köpcenter och affärer:

Diagonal Mar

Adress: Diagonal Avenue, (Selva de Mar)

Diagonal Mar är ett av Europas nyaste köpcenter och har mer än 250 affärer som säljer världens bästa märkesvaror. Detta köpcenter stoltserar även med Spaniens bästa biosalonger liksom speciella områden avsedda för barn. Köpcentret är också känt i hela landet för att ha en stor esplanad med en överväldigande havsutsikt.

Centre Comercial Maremagnum

Adress: Moll Espanya, 5/6

Maremagnum är ett annorlunda slags köpcenter. Där finns många utmärkta restauranger och märkesbutiker men också ett antal lokaler som helt och håller fokuserar på underhållning. Således hittar köpcentrets besökare ett brett urval av affärer, diskotek, barer och till och med ett akvarium och uppe på taket finns en minigolfbana.

Barcelona Glories

Adress: Diagonal Avenue, 208

Barcelona Glories är det största och mest populära köpcentret i hela staden. Här hittar man fler än 230 kända affärer och en multiplex-bio och flera barer och restauranger. Detta köpcenter har också en stor parkeringsplats med fler än 3500 parkeringsplatser.

Jacardi

Adress: Rambla de Catalunya, 79

Detta är utan tvivel det populäraste varuhuset som har allt från barnkläder till beställningsmöbler. Jacardi passar perfekt för dem som inte tycker om att resa mellan olika köpcenter.

Dom

Adress: Passeig de Gràcia, 76

Dom är stället för dem som letar efter en present eller någon elegant inredningsdetalj eftersom de har specialiserat sig på just detta. Affären har många varor som är en perfekt blandning av funktionalitet och modern konst och det är ett bra ställe att hitta en originell souvenir på.

Coronel Tapiocca

Adress: Avenue Diagonal, 609-615 Coronel
Tapiocca är en traditionell spansk affär med unika föremål som har specialiserat sig på äventyrsresor. Deras katalog innehåller allt från enkla resekläder och -skor samt bergsklättringsutrustning och till och med safariföremål. De kompletterar sina erbjudanden med informativa böcker om alla slags destinationer.