Rekommenderade restauranger

restaurants-barcelona

 

Barcelona erbjuder sina besökare en matupplevelse som skiljer sig från resten av landet. Barcelonas invånare är vana att äta senare än vanligt eftersom staden är en av Spaniens mest kosmopolitiska. Dessutom har Barcelona, i högre grad än resten av Spanien, en mycket rik vinkultur och barer och restauranger serverar vin av världsklass.

Det är mycket populärt med fisk i Barcelona och det finns oräkneliga fiskrätter vars huvudingredienser är olivolja och vitlök. Pasta är också mycket omtyckt i denna europeiska metropol.

Låt oss ta en titt på några av Barcelonas mest kända restauranger:

La Gavina

Adress: Pl. Pau Vila 1

Tfn: 93-221-05-95

La Gavina är utan tvivel stället för de par som vill tillbringa en romantisk middag tillsammans. Restaurangen har en av stadens bästa panorama med utsikt över havet och de förbiseglande båtarna vilket passar perfekt till restaurangens meny. På La Gavina kan man till fullo njuta av Medelhavet utan att lämna Barcelona.

Agut

Adress: Gignas 16

Tfn: 93-315-17-09

Denna 75-åriga restaurang som ligger i Barcelonas gotiska kvarter är känd bland lokalbefolkning och turister för att den serverar både katalanska och internationella rätter. Agut har också ett brett urval av världens mest populära viner.

El Raco de Can Fabes

Adress: Sant Joan, 6 Sant Celoni

Tfn: 93-867-28-51

De flesta av Spaniens kulinariska experter placerar denna restaurang bland landets tre främsta. Det är välförtjänt eftersom den fortsätter att locka både experter och förstagångsbesökare med några av landets allra bästa lokala och internationella rätter. Restaurangen ligger en bit från stadskärnan (ung. en halvtimme med bil) men det är definitivt värt resan för dem som uppskattar en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga.

Torre d’Altamar

Adress: Passeig Joan de Borbo 88. Torre Sant Sebastia

Tfn: 34-93-221-00-07

För dem som tycker om fisk och skaldjur rekommenderas Torre d’Altamar varmt eftersom denna restaurang serverar både traditionella och exotiska rätter i överflöd. Men restaurangen passar även bra för dem som föredrar en biff eller filet mignon, vilket gör restaurangen till ett bra val för nästan alla besökare. Ett annat särdrag är att restaurangen ligger inne i ett linbanetorn vilket ger besökarna några av Barcelonas mest fantastiska utsikter.

Shunka

Adress: Behind Hotel Colon at Sagristans 5, Barri Gotic.

Tfn: 93 412-49-91
För alla dem som vill prova något annat än vad det lokala köket har att erbjuda rekommenderas Shunka. Denna japanska restaurang, som anses vara en av de bästa i sin klass i Spanien, har ett mycket brett urval av rätter både från Japan och från Medelhavsområdet – rätter som enligt vissa är mycket mer hälsosamma än det som de mer traditionella restaurangerna har att erbjuda.